Investeren in een toekomstbestendige digitale infrastructuur
Door de pandemie en geopolitieke ontwikkelingen beseft iedereen dat het kunnen inspelen op veranderingen steeds belangrijker wordt. Dat geldt ook voor onze digitale infrastructuur, die zo flexibel mogelijk schaalbaar moet zijn en te upgraden naar de nieuwste technische ontwikkelingen. Maar ook bijdragen aan een gezonde en veilige werkomgeving. Panduit levert al meer dan 60 jaar toekomstbestendige oplossingen voor de digitale en elektrische infrastructuren in datacenters, industriecomplexen en kantoren.
Verduurzamen
Een belangrijke trend die wij bij klanten signaleren is het verduurzamen van alle activa en processen, waaronder ook de fysieke infrastructuren. Met als doelstellingen het verlagen van de CO2-uitstoot en beheersen van de toenemende energiekosten. In datacenters wordt ongeveer 37% van alle kosten besteed aan koeling, zodat daar met het optimaliseren van de luchtdoorstroming, slimme sensoren en duurzamere oplossingen nog veel te winnen is. Daar dragen wij onder andere aan bij met de dit jaar geïntroduceerde FlexFusion-kasten. Klanten helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen is al jarenlang een belangrijk uitgangspunt voor onze productontwikkeling.
Verlengen levensduur
Een tweede belangrijke trend is de behoefte om de levensduur van fysieke infrastructuren te kunnen verlengen. Door het toegenomen thuiswerken, meer virtuele vergaderingen en steeds meer met het Internet verbonden apparaten en sensoren, willen onze klanten snellere verbindingen zonder flink te hoeven investeren. Panduit helpt deze behoefte onder andere in te vullen met het OneMode-portfolio. OneMode maakt het namelijk mogelijk om bestaande multimode glasvezelbekabeling te hergebruiken voor wel 100 keer hogere snelheden, zonder te hoeven investeren in nieuwe singlemode kabels. Eenvoudig te realiseren met een passieve mediaconverter en innovatieve lichttechnologie.
Toekomstbestendig datacenter
Tijdens de pandemie hebben wij onder andere in Nederland een toekomstbestendige infrastructuur voor een groot nieuw datacenter gerealiseerd. Daar helpt een Universal Aisle Containment (UAC) systeem in combinatie met enkele honderden op maat gemaakte FlexFusion-kasten om onbenutte koelcapaciteit terug te winnen, voor het verlagen van de operationele (energie)kosten. Voor dit omvangrijke project met meer dan 10.000 koper- en ruim 10.000 glasvezelaansluitingen zijn veel prefab connecties gebruikt om het uitbreiden, veranderen en upgraden van de infrastructuur aanzienlijk te vereenvoudigen. Dit datacenter wordt begin 2023 in gebruik genomen.
Gezonde en veilige werkplek
Vooruitkijkend naar de komende jaren staat het creëren en beheren van een gezonde en veilige werkplek hoog op de agenda van onze klanten en partners. Daar dragen onder andere ‘touchless’ technologie en ‘Bring-Your-Own-Device’ aan bij. Panduit maakt dat onder andere mogelijk met de oplossingen van Atlona voor hoge kwaliteit videovergaderen. Daarmee hebben wij onlangs in een skybox in het Philips-stadion een flexibel te gebruiken multifunctionele vergaderruimte gecreëerd. In onze visie moet een toekomstbestendige digitale infrastructuur te gebruiken zijn voor zo’n drie tot vijf levenscycli van de actieve apparatuur.
Rob Sanders is Senior Business Manager Network Infrastructure & Industrial Electrical Infrastructure DACH en Benelux bij Panduit